Friday, January 8, 2016

Külalispostitus: meigitooted tundlikule nahale ja silmadele

Kui pühade ajal kodus käisin, palus Tuule piiluda minu meigikotti, et uurida milliseid tooteid igapäevaselt kasutan. Kuna mu näonahk on väga kuiv ja tundlik, siis paluski ta teiega jagada, milliseid tooteid soovitaksin tundliku nahaga inimestele. Päris tugeva allergiaga mul tegu siiski ei ole, mis tähendab, et lühiajaliselt üritusteks saan kasutada ka tavalisi meigiasju, kuid tugeva parfüümi ja suvaliste koostisosadega tooted teevad naha veelgi kuivemaks ja ajavad silmad paiste, kui igapäevaselt kasutada. Seega kasutan võimalusel alati tooteid, mis on mõeldud tundlikule nahale - allergiate vastu testitud, lõhnaaintete ja kangete kemikaalide vabad.

Siit tuleb siis minu kõige esimene (külalis-)blogipostitus - loodan, et saate ka endale nende toodete hulgast uusi lemmikuid. Isegi kui teil tundliku naha probleeme pole, tasub läbi mõelda, milliseid tooteid ja keemiat igapäevaselt näole kanda, eriti kui tegu näiteks läätsekandjatega.


NÄOHOOLDUS


Garnier Micellar Cleansing Water All in 1 on minu vannitoas olemas alates suvest - hetkel käsil teine pudel ja kasutan igal õhtul meigi eemaldamiseks. Väga kerge ja tõhus meigieemaldi, mis eemaldab meigi kogu näolt ja mida ei ole vaja maha pesta. Lõhnaainete vaba, dermatoloogiliselt ja oftalmoloogiliselt testitud - seega väga sobiv tundlikule nahale ja silmadele. Lisapunkte annab veel taskukohane hind. Mitsellaarvesi on viimasel ajal väga populaarseks muutunud - kas keegi teist kasutab ja milliseid brände?

Eucerin DermatoCLEAN Refreshing Cleansing Gel on juba kolmas pudel sama toodet, mis on minu puhul üsna haruldane. Meeldib, sest ei kuivata liigselt nahka ja ei aja silmi kipitama, kui juhtub silma minema - samas hoiab näonaha puhtana. Kasutan hommikul ja õhtul näonaha pesemiseks, eriti tõhus koos elektrilise näoharjaga (pildil). Ei sisalda lõhnaaineid, alkoholi, värvaineid ega parabeene. Soetan apteegist.

Eucerin DermatoCLEAN Clarifying Toner on järgmine samm minu näohooldusrutiinis, mida kannan näole peale geeliga pesemist kaks korda päevas. Värskendab nahka ja valmistab ette järgmiseks etapiks. Minujaoks vajalik samm, sest aitab näonahka hoida niisutatuna. Nagu ka samas sarjas olev geel, ei sisalada lõhnaaineid, alkoholi, värvaineid ega parabeene.

LUMI puhul on tegemist siis Eesti oma brändiga - tooted valmivad Tartu Biotehnoloogia Pargis ja baseeruvad kanepiseemneõlile ja teistele looduslikudele koostisosadele. Lisaks veel Eesti allergialiidu poolt tunnustatud, mis on eriline boonus. LUMIderm tooteid müüakse apteekides ja LUMI tooted näiteks ilumaailmas ja teistes kosmeetika poodides. Kui leiaks piisavalt mulle sobivaid tooteid, siis hea meelega kasutaksingi vaid kodumaist kosmeetikat, nagu näha olen suur fänn. Ainus asi, mis mõnele inimesele ei pruugi sobida, on natuke spetsiifiline lõhn, kuna lõhnaaineid pole kasutatud, aga see hajub kiiresti.

Esimesena proovisin LUMIderm sarjast Intensiivset Päevakreemi ja Naha Uuenemist Ergutavat Öökreemi,  minujaoks täielikud imetooted, sest parandasid mu kuiva ja ketendava näonaha ainult mõne korraga ja päevakreem imendus nii hästi, et sobis ka meigi alla. Nüüd olengi LUMI kreemide juurde jäänud ja soovitan soojalt kuiva näonaha puhul.

Talveks ostsin endale prooviks Arktilise Näokreemi, mis sisaldab eestimaist mesilasvaha ja jätab näole kaitsekihi, mis külma eest kaitseb. Mõnus kanda meigivabadel päevadel, mis plaanis õues veeta, sest meik kipub selle kaitsekihipealt natukene maha libisema, kui pole aega lasta pikalt imenduda. Aga külma eest on siiani hästi kaitsnud ja nägu ketendama pole hakanud nagu talvel kombeks. 


MEIGIPÕHI



Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 "Shade 02" olen aastaid kasutanud BB kreeme, sest näonahk suuremat peitmist ei vaja ja nad jätavad üsna loomuliku tulemuse. Clinique kasutan eelkõige just sellepärast, et on 100% lõhnaainete vaba ja allergiate vastu testitud, lisaks sisaldab päikesekaitset, eriti oluline suvel. Samas on kindlasti vaja enne näokreemi kasutada, muidu võib nahk kuiv välja näha. Olen proovinud ka Clinique Supermoisture Makeup jumestuskreemi, aga jättis liiga õlise tunde, isegi minu kuiva nahaga. Järgmisena plaanin proovida nende CC creami, mis peaks olema rohkem niisutav ja veelgi kergem kui BB cream. 

Clinique All About Eyes Concealer "Light Neutral" selle toote soovitas alles hiljuti osta Tuule, kui Tartus shoppamas käisime ja olen väga rahul. Polnud varem concealerit kasutanud, aga natuke silmade alla hajutada ja näed hoopis puhanum välja. Nagu ikka, siis lõhnavaba ja oftalmoloogiliselt testitud.

Clinique Almost Powder Makeup SPF 15 "Neutral Fair" kasutan meigi kinnitamiseks. Toon on üsna hele, nii et sobib hästi talvel, aga kasutan ka suvel. Boonuseks päikesekaitse.

Clinique True Bronze Pressed Powder Bronzer "Sunkissed" kergelt sädelev päikesepuuder, mida meeldib rohkem suvel kasutada. Eriti meeldib kuna on üsna naturaalne toon ja ei jää oranz ega liiga sädelev.

IsaDora Face Sculptor "Warm Peach" selle toote ostsin siis ka hiljutisel shopping retkel Tuulega. Tahtsin proovida, kas IsaDora tooted ka mulle sobivad, sest tegu samuti kliiniliselt testitud ja lõhnaainete vaba tootega. Tegelikult on üsna kiiresti muutunud üheks mu lemmiktooteks, sest kõik vajalik põhja tegemiseks peale jumestuskreemi ja concealeri ühes karbis olemas. Päikesepuuder, põsepuna ja higlighter toimivad näo kontuurimisel väga hästi.


SILMAD



Clinique All About Shadow Primer For Eyes "Moderately Fair" seda toodet igapäevaselt ei kasuta. Pigem kannan laugudele enne ürituse jaoks meigi tegemist või enne Tuule meigiteenuseid, et tulemus kauem püsiks. Kas ka püsivusel mingi erinevus on, ei ole siiani aru saanud ja sellepärast ilmselt ei viitsigi väga kasutada, aga katsudes jätab siidise tunde küll.

Clinique Chubby Stick Shadow Tint For Eyes "Bountiful Beige" ja "Fuller Fudge" on ühed hommikused lemmikud, kui on vaja kiire meik teha enne tööle minekut. Kuna tegu on kreemjate pliiatsitega, on peale kandmine üsna lihtne. Heledam toon põhjaks ja pruun silmanurkadesse + hajutan. Samas nt õhtumeiki teha keerulisem, sest täpsust on sellise otsa puhul keeruline kontrollida.

Clinique All About Shadow Quad "Morning Java" selle sädeleva paleti sain kunagi jõuludeks ja saab teha kuldset ja sädelevat silmameiki. Nagu kõik Clinique tooted siis silmi ei ärrita ka terve õhtu kandes. Eriti meeldib paleti pakend mis on stiilne ja hõbedane.

IsaDora Eye Shadow Palette "Smoky Eyes" soovitas samuti Tuule alles mõned nädalad tagasi osta. Kuna siiani kõik mu lauvärvid olid üsna sädelevad, siis tahtsin lisada matte värve ja samas proovida, kas IsaDora lauvärvid silmi ärritavad. Õnneks mitte ja paletiga saab üsna kena naturaalse või tumeda suitsusilma. Ütleme nii, et musta värviga on mul harjutamist küll, kuid Tuule käe läbi sai tulemus väga kena ja värvide pigment oli ilus.

Clinique Quickliner For Eyes "Really Black" hetkel lemmik silmapliiats, sest väga pehme ja lihtne peale kanda. Teiselpool otsas ka hajutaja suitsusilma tegemisel. Samas peab ettevaatlik olema, et silmi ei hõõruks sest hajub väga kergesti.

Clinique Quickliner For Eyes Intense "Intense Black Honey" sobib hästi kuldse ja pruuni meigi juurde. Sama mure, et hajub väga kergesti.

IsaDora Fine Liner Eye Stylo "Carbon Black" otsisin endale sobivat lainerit, mis silmi ei ärritaks, aga püsiks hästi ja oleks lihtne peale kanda. Kuna ta on väga peenikese viltotsaga, siis väga kerge puhtalt peale kanda ei ole ja superhästi kahjuks ei püsi ka, nii et jään otsima oma ideaalset lainerit, mis silmi ei ärrita. Soovitusi?

Clinique Lash Power Feathering Mascara "Black Onyx" jätab väga loomuliku mulje ja ei ärrita silmi. Ei jäta tükke ega jää liiga paksult peale, samas peaks panema päris mitu kihti kui näiteks õhtumeiki teha. Eriti meeldib see, et jätab ripsmed ikkagi pehmeks ja kui ka kogemata hõõruda, siis ei ole siiani veel saanud pandasilmi, vaid pigem hajub ära. Soovitaks näiteks inimestele, kes kannavad läätsesid. Varem kasutasin Clinique High Impact Mascarat mitu aastat, aga tundub, et olen leidnud uue lemmiku.

IsaDora Eyebrow Pencil / With Brush "Light Brown" hetkel kasutan sellist kulmupliiatsit ja olen rahul sest värv on üsna naturaalne ja mitte liiga hallikas või oranz. Sobib nii blondile kui helepruunidele juustele. IsaDoral tundub olevat päris mitmeid kulmutooteid, nii et järgmine kord proovin võibolla mõnda puudrit või dušši.


HUULED



Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm "Fuller Fig" ja "Chunky Cherry" kuigi väga mõnusalt niisutavad tooted, lihtne peale kanda ja kenad värvid, siis kahjuks siiski neid tooteid tumedates toonides ei soovitaks, sest püsivust neil pikalt ei ole. 10 min on tõesti ilus, aga eriti kauem mul ei kesta ka. Samas suviseks kasutamiseks heleroosa oli päris mõnus, sest värvi sai kihtide kaupa tugevamaks muuta ja peal oli kui huulepalsam, kui huulepalsami eest sellist summat raatsid välja käia (mina ei raatsinud vaid sain UK's ajakirja vahelt).

Clinique Almost Lipstick "Black Honey" selle sain mingi kinkekomplekti osana, kuid kahjuks tundub, et minujaoks siiski natuke tume toon ja eelistan rohkem naturaalseid toone huultel. Võibolla jääb halloweeni ootama.

Clinique Superbalm Moisturizing Gloss "Black Honey" jätab ilusa läike, kuigi jälle tihti nii tumedat tooni ei kanna (poes arvan alati, et see on hea idee). Heledas toonis võiks ju uue võimaluse anda, samas kipun viimasel ajal eelistama huulepulka läikele.

Clinique Pop Lip Colour + Primer "Fab Pop" on kindlasti üks suviseid lemmikuid. Värv on hästi kena heleroosa ja koostis niisutav. Meeldis, et iga huulepulga pakend on täpselt huulepulga värvi, nii et sobivat tooni on lihtne pakendi järgi leida. Ainus miinus - primerit sisaldavalt huulepulgalt ootaks paremat püsivust.

MAC Cremesheen "Pure Zen" on siis ainus toode minu meigikotis, mis ei ole mõeldud tingimata tundlikule nahale. Aga huultel pole siiani ühegi tootega ärritust tundunud ja tegin erandi just parema püsivuse otsingutel. Värv meeldib väga ja niistutava koostise kohta on ka parem püsivus kui Clinique, aga järgmisena plaanin soetada mõne MAC Matte huulepulga, mis pidi veelgi parema püsivusega olema.


Nagu näete, siis kasutan peamiselt Clinique tooteid ja hiljuti on minu meigikotti lisandunud ka mõned IsaDora tooteid, mis on natuke taskukohasemad ja siiani sobivad ka päris hästi. Kas olete ise neid brände kasutanud ja millised on teie lemmiktooted? Jätke kommentaaridesse ka soovitusi, milliseid brände ja tooteid võiks veel tundliku nahaga proovida? Eriti huvitavad kodumaa brändid, mis võiksid mõned välismaised tooted asendada.

- Tuule õde

4 comments:

  1. Väga huvitav lugemine. Olen looduskosmeetika kasutaja ning ka Lumi kreeme katsetanud. Kahjuks tundub, et need mulle kõige sobivamad pole. Olen mõelnud, et kui mul see looduseteema nii hinges poleks, siis Clinique oleks kindlasti üks firmadest, mida tõenäoliselt julgelt kasutaksin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh kommentaari eest! Olen ka ise mõelnud rohkem looduskosmeetika proovimise peale, sest meeldib see idee, et koostisosad võimalikult naturaalsed - äkki soovitad mulle mõnda enda lemmikut, mida võiksin proovida?

      Delete
    2. Kui Lumi sobib, kasuta seda kindlasti edasi:) Kodumaiseid firmasid ei oskagi eriti näohoolduse puhul soovitada. Enda jaoks avastasin hoopis Pai orgaanilise sarja. Hind on krõbe, aga seda väärt (http://europe.paiskincare.com)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

voyeur porn porn movies sex videos hd porno video