Sunday, March 5, 2017

Teepidu matchaga

Paar kuud tagasi rääkis R mulle, et ma pean proovima üht rohelist teed, mida tuleb valmistades vispeldada. Ühel hommikul ta siis valmistaski mulle seda põnevat matcha nimelit jooki ja kui aus olla, siis ma olin kohe müüdud.

Lisaks sellele, et mulle rohelise tee maitse väga meeldib, on see pulbriks jahvatatud roheline tee ka hullupööra kasulik. Ma ei tea, kus kivi all ma elasin, et sellest varem midagi ei teadnud.

Selles on näiteks rohkelt antioksüdante, mis kaitsevad haiguste eest ja kofeiini, mis annab energialaengu, kuid ei tekita ärevust. Lisaks sellele kiirendab matcha ainevahetust ning puhastab keha toksiinidest.

Loodan, et asi väga teleturuks nüüd kätte ei läinud...


Igatahes kinkis R mulle jõuludeks ühe purgi matcha pulbrit ning kuna ma olen viimasel ajal ulmelistes kogustes kohvi hakanud jooma, otsustasin ma alates homsest kohvi mõneks ajaks matchaga asendada.

Mul on Korea matcha, päris õige on Jaapanist.


Matcha tee valmistamine on imelihtne. Mina leidsin hea õpetuse näiteks SIIT!  Eestis müüb matcha pulbrit näiteks Hi Matcha. Neil on nii ilusad pakendid, et peabki vist järgmisena neilt tellima. 


Mul on plaanis matchat mingi aeg ka erinevates retseptides katsetada, kuid seni lürbin niisama teed. Unustasin kohe pärast vispeldamist pilti teha ja sellepärast on ilus vaht kahjuks kadunud.

No comments:

Post a Comment